El mentor o mentora digital ha d’ajudar a entre 4 i 15 centres en tot allò relacionat amb l’estratègia digital i els ha d’acompanyar mentre la posen en marxa, entre gener de 2022 i agost de 2023. Aquest acompanyament es fa conjuntament amb la xarxa ja existent d’assessors i referents digitals, i amb l’equip de cultura digital. Durant aquest període, n’ha de fer una avaluació continuada.
Els objectius principals del programa són els següents:
- Que el 100 % de l’alumnat tingui experiències d’aprenentatge que incorporin el pensament computacional, el pensament crític, l’ús d’instruments i aplicacions digitals, la comunicació transmèdia, la robòtica, etc.
- Que els centres acabin el procés amb una estratègia digital de centre definida.
- Que el 80 % del professorat disposi de la competència digital B1.
Les places es cobriran mitjançant un procés selectiu entre el personal docent adscrit als centres titularitat del Departament que compleixi els requisits i hi participi. Les persones seleccionades ocuparan els llocs en comissió de serveis o adscripció provisional.
Feu la sol·licitud a través a través del portal ATRI i consulteu tota la documentació relacionada a la pàgina Mentories digitals.
Descripció del lloc
La figura del mentor/a digital s’encarregarà d’acompanyar, implementar i avaluar l’estratègia digital als centres.
Inscripció al procés selectiu
-
Les sol·licituds que no segueixin el procediment o que no arribin mitjançant el formulari esmentat no es tindran en compte.
-
Un cop s’hagin analitzat les sol·licituds, les persones que compleixin els requisits es convocaran a una entrevista personal.
Termini de presentació de sol·licituds: La presentació de sol·licituds finalitza el 8 de novembre de 2021.
Procés selectiu
-
Publicació de la resolució del director/a dels serveis territorials o del Consorci d’Educació de Barcelona de la constitució de les comissions territorials.
-
Publicació de la resolució del director d’Innovació, Digitalització i Recerca Educativa de la constitució de la comissió central.
-
Els candidats/ates tenen deu dies per presentar la sol·licitud: cal que hi adjuntin l’expedient personal que consta al portal d’Atri i els certificats complementaris, si escau. En la sol·licitud, han de seleccionar per ordre de prioritat els CRP en què volen exercir la mentoria digital.
-
Quan hagi finalitzat el termini de presentació de candidatures en el Portal d’ofertes d’Atri, la comissió central revisa el compliment dels requisits; publica la llista d’admesos i exclosos, i assigna, a cadascun dels serveis territorials o, si escau, al Consorci d’Educació de Barcelona, els candidats/ates als quals cal avaluar d’acord amb la selecció dels CRP que el candidat/a ha marcat com a primera opció.
-
Les persones que surtin a la llista d’exclosos tenen cinc dies per fer al·legacions davant el president/a de la comissió central, mitjançant valisa electrònica (eValisa), posant com a visualitzadors la resta de components de la comissió esmentada.
-
Les comissions de selecció territorials valoren els mèrits de les sol·licituds dels candidats/ates i fan les entrevistes de selecció.
-
La comissió central, un cop les comissions territorials han fet les valoracions corresponents, recull totes les avaluacions i publica la llista de candidatures admeses provisionals amb la puntuació parcial i total que s’ha obtingut.
-
Les persones que ho desitgin poden fer al·legacions a la llista provisional en el termini de cinc dies a partir de l’endemà que es publiqui, amb el mateix procediment que es detalla en el punt 5.
-
La comissió central, un cop ha revisat les al·legacions, publica la llista definitiva de candidatures admeses.
-
Les persones seleccionades com a mentors/ores digitals signen les comissions de servei.
