“Els primers interins cessats després de no superar les ‘macro oposicions’ de la Generalitat rebran 11.000 euros”

A causa de les nombroses consultes rebudes en el nostre sindicat per aquesta notícia,

“Els primers interins cessats després de no superar les ‘macro oposicions’ de la Generalitat rebran 11.000 euros”

Us informem que segons la informació proporcionada, els primers 475 interins que han estat destituïts després de no superar els processos extraordinaris d’estabilització convocats per la Generalitat rebran una compensació mitjana de 11157 euros.

Aquesta quantitat pot variar depenent de l’antiguitat total o la categoria professional, i es calcula sobre la base de 20 dies per any treballat, amb un topall de 12 mensualitats, segons el que estableix la ‘llei Iceta”.

És important destacar que la normativa que regula aquest procés contempla el cessament del personal interí i una indemnització.

La Generalitat està buscant la manera d’evitar que els professors interins amb més anys d’experiència siguin destituïts si no aconsegueixen una de les places fixes previstes en les diferents fases del procés d’estabilització, ja que tal i com està redactada la llei de fer-ho es tornaria a  fer un nou frau a la llei.

La llei Iceta deixa clar que el temps màxim de treball com a interí és de 3 anys, en cas de no superar les oposicions s’indemnitzarà, que les places han de sortir a oposicions i no estar amagant-les any rere any.

Que la llista d’interins s’ordena per la nota d’oposició entre els quals no l’han superat, i que és obligatori presentar-se a oposicions per a estar dins de la bossa d’interins.

Si mireu les convocatòries de la resta de comunitats és obligatori presentar-se a oposicions per estar en la bossa d’interins.

Per què a Catalunya enguany no era obligatori?, perquè com sempre anem a la cua de la resta de comunitats, encara no ha finalitzat el procés d’estabilització que hauria de finalitzar abans de la propera convocatòria que comença el proper mes d’abril.

En les pròximes oposicions ja serà obligatori presentar-se si es vol estar en bossa d’interins.

Feu un comentari